Vilken väg väljer du?

[Lästid 3-4 min]
Du har möjlighet att färdas på två olika vägar. Den ena vägen är bred och plan, du flyter på den utan att behöva stöta på några riktigt tuffa gupp eller hinder. Alla får plats, lite som att vägen drar människor till sig. Underligt nog så färdas majoriteten på denna väg, i en lagom hastighet och säkerhet. Solen lyser ofta här, du behöver inte tänka så mycket på underlaget utan du vet att det är lättframkomligt. Du lägger ingen stor kraft på att ta hand om fordonet.

Väg nummer två är den raka motsatsen, det är höga toppar och djupa dalar. Oväder dyker upp ibland, men stormen lägger sig alltid till slut. Solsken kommer också fram emellanåt Du blir testad, du får använda dina köregenskaper till fullo. Ibland blir du så trött och irriterad på denna dåliga väg, men på något sätt hittar du kraften att fortsätta köra vidare. Du är ganska ensam på vägen, vilket gör det tråkigt att köra men samtidigt kan det även vara väldigt skönt. Bilen får kämpa vilket medför att du regelbundet servar och underhåller den så gott du kan.

På den första vägen hittar vi dig som är bekväm och gillar att “glida” igenom livet. Här är du säker, trygg och ofta understimulerad. “Så har jag alltid gjort” heter det, nya saker är inget för dig. Du är bekväm i din bekvämlighet. Du gillar inte när det guppar i livet, att ibland vara osäker och rädd för vad som ska hända avskyr du. Det du stoppar i dig reflekterar du inte så mycket över, sålänge du får det du vill.

På väg nummer två hittar vi dig som älskar utmaningar. Du strävar efter att stimulera kropp och knopp. Du mår bäst då har du insett. Att hamna utanför sin “comfort zone” skrämmer dig ibland men väldigt ofta gör du det ändå, här känner du verkligen att du lever. Livet är inte alltid lätt, ibland stormar det, sikten är inte klar och underlaget väldigt otacksamt. Samtidigt som att det vissa dagar är helt underbart på toppen av vägen. Här får du använda dina egenskaper på bästa sätt, där du ibland tar hjälp av andra, som stöd och motivation. Kost är lika viktigt som att hitta utmaningar och vila.

Jag personligen föredrar väg två, även jag färdas på den första ibland, men väg två är mer rätt för mig. Här är det lite mer guppigt, och oregelbundet än i första fallet. Här känner jag att jag växer med tiden och mår oftast bättre. Det är en tuffare väg och kräver mycket mera av mig. Väg två bidrar till min utveckling.
Vad väljer du för väg? Kom ihåg att du alltid kan svänga av och byta väg. Du behöver inte, men du kan. Ifall du oftast befinner dig på väg ett så uppmanar jag dig att testa svänga av för en vecka eller månad och se hur det känns. Du kan alltid svänga tillbaka..

/Drazen

0 Kommentarer

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Logic will take you from a to b but imagination will take you everywhere" Albert Einstein