Värt att dela med sig av!

För nästan två månader sedan var jag och min fru med på ett boksläpp då min gammal högstadielärare släppt sin självbiografi. En lärare som betytt väldigt mycket för mig och många andra. Men det är inte det jag vill dela med mig av utan väl under kvällen var de flera som höll tal och berättade gamla minnen och härliga stunder man haft tillsammans.

Vad en person sa där under kvällen satte sig på mitt minne. En klok kvinna som varit kurator på skolan under min tid och fortfarande är, berättade om några härliga minnen hon samlat på sig genom åren. En sak som hon sa var, “Livet blir inte bättre än såhär“.

De hade uttryckt den frasen några gånger, där livet bara varit enkelt, härligt och helt underbart samtidigt. Det gjorde starkt avtryck hos mig, började fundera lite och konstatera att det är så sant. Ibland så blir “Livet inte bättre än såhär” När man bara är i nuet och inte längtar till något eller någon som ska göra ens liv bättre. Bara är i stunden och kan med fågelperspektiv se på det underbara och känna tacksamhet. Inte längta till någon pryl, resa, nytt arbete, hus, pengar eller annat som man kan längta till.

Jag har kommit tillbaks till detta flera gånger redan trots att det bara har gått ganska kort tid sedan denna kväll. Inte för att jag varit med om något överväldigande, utan mer för att man är medveten om det hela.
Kan varit hemma där vi haft vänner över och spelat spel och ätit gott, tänkt efteråt, “Ne de blir inte bättre än såhär”.
Det behöver inte vara någon resa, när du uppnått något speciellt och stort mål. Det kan ibland bara vara att du och din familj sitter och tittar på julkalendern och du får den känslan. Varit ute på något äventyr eller något helt annat som kan få dig att få denna känsla.
När jag själv tänker tillbaka på livet ibland så kommer vissa saker upp som man verkligen minns. Inte alltid stora saker utan ganska simpla saker som etsat sig fast på minnet.

Jag är verkligen en person som gillar att man ska ha höga ambitioner, mål och sträva efter något i livet. Varför jag vill dela med mig av detta är att jag tror att snart är livet förbi och man har mesta dels av tiden strävat och längtat till något längre fram. Till annat som man trott ska vara “DET”.

Idag var vi på bilresa genom Thailand med en intressant person från Kanada. Vi reste i en minibuss i fyra timmar och “råkade” hamna i samma van. Han var runt 60 år, bosatt i Berlin men åkte över till Thailand 1-2 månader varje år. Lång, rakat huvud och smal typ. Utövat buddhism i snart 30 år, vilket också var främsta anledningen till varför han åker hit. Vi börja prata om vart vi kom ifrån men rätt snabbt övergick det till djupare ämnen så som medvetande, tro, enkelhet, inre strider och andra intressanta frågor i livet.
Jag frågade honom om han med en mening kunde förklara vad de 30 åren lärt honom som buddhist. “Det du fokuserar på växer” svarade han. Det var ett möte mellan tre individer som bara var enkelt, intressant och meningsfullt. Det slog mig plötsligt att “livet blir inte bättre än så” sitta på andra sidan jordklotet och prata med någon som har en annan synvinkel på livet, en helt annan “story” och upplevelser där vi kunde bidra till varandras tankar. Jag berättade just denna storyn som jag skriver om här för honom. Jag såg honom skina upp, stanna till och le. Han gillade det “Very good point there” var hans replik.

Vi sa aldrig vad vi hette, arbetade med eller något annat vanligt man brukar fråga, det var helt enkelt inte relevant. Vi var på samma våglängd och gav av varandra till varandra.
Jag hoppas att du under 2017 kommer på dig själv flera gånger med att “livet blir inte bättre än såhär

Traditionell stavparkett och fiskbensparkett!

SVETRA AB 

0 Kommentarer

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Logic will take you from a to b but imagination will take you everywhere" Albert Einstein