Steve Jobs kloka ord

Inom kort har den nya filmen om Steve Jobs liv premiär, där Ashton Kutcher spelar Jobs.  Som många känner till var Applegrundaren en otrolig entreprenör och innovatör. Han lämnade denna jord med många klocka råd till blivande entreprenörer, men även till allmänheten. Här kommer en lista på väldigt inspirerande sådana.

steve_jobs_468

[ – Ditt arbete kommer att utgöra en stor del av ditt liv och det enda sättet att bli nöjd på riktigt är att göra ett bra jobb. Och det enda sättet att göra ett bra jobb är att älska vad du gör. Om du inte hittat det än, så fortsätt leta. Nöj dig inte.

– Din tid är begränsad, så slösa inte bort den på att leva någon annans liv.

– Att komma ihåg att man ska dö är det bästa sättet jag känner till för att undvika fällan i att tänka att man har något att förlora. Du är redan naken. Det finns ingen anledning att inte följa ditt hjärta.

– Folk tror att fokus innebär att säga ja till den sak du måste fokusera på. Men det är inte alls innebörden. Det innebär att säga nej till de hundra andra bra idéer som finns. Man måste vara noggrann när man väljer.

–  Att vara den rikaste mannen på kyrkogården är inte viktigt för mig. Att gå till sängs och kunna säga att vi gjort något underbart… det är viktigt för mig.

– Ibland när man är innovativ gör man misstag. Då är det bäst att erkänna dem snabbt och fortsätta med att förbättra dina andra innovationer.

– Mitt jobb är inte att ta hänsyn till människor. Mitt jobb är att göra dem bättre.

Källa: Entreprenör24 (bra sida)]

 

0 Kommentarer

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Logic will take you from a to b but imagination will take you everywhere" Albert Einstein