Misslyckas till framgång

Jag anser att det råder en stor missuppfattning ute i samhället när det kommer till framgångsrika människor. Ofta när man pratar med kompisar, affärskollegor och familj så säger de något i stil med att de som är framgångsrika alltid varit det, att de alltid lyckas med saker och ting, samt att de har turen på sin sida. Här har de väldigt FEL!

Många tror att Steve Jobs bara startade Apple och haft endast framgångar sedan dess. När man tittar närmre på det hela inser man snabbt att det har varit en lång och besvärlig resa. En resa som höll på att sluta i katastrof. Först fick Jobs SPARKEN från det bola han varit med och grundat!! Detta var 1985. Han kom dock tillbaka till Apple 1996, efter att Apple köpt upp hans dåvarande bolag NeXT. Efter detta har han i intervjuer berättat att det bästa som kunde hända honom var att han just fick sparken från Apple. Ett enormt misslyckande tyckte de flesta, till och med Steve Jobs själv, men det visade sig att det var det BÄSTA som kunde hända honom. Det fanns även en tid där Apple hade ekonomiska problem och var nära att gå under, den som kom in och räddade dem var komiskt nog Bill Gates via Microsoft.

Alla framgångsrika männsikor jag träffat, läst om i böcker, på nätet och andra medier har jag insett att dessa människor är dem som oftast misslyckats mer än de flesta andra. Det är också detta som gjort att de lyckats tillslut. Vi blir ofta hjärntvättade av media och ibland vår umgängeskrets som inte alltid vet fakta. De målar upp en solskens historia från början till slut. VERKLIGHETEN ÄR EN ANNAN!

Ett annat tydligt exempel är Michael Jordan, som enligt många är den bästa basketspelaren genom tiderna. Jordan kom inte med Highschool-laget han provspelade för. Han ansågs vara för kort och för dålig!!?! Det han gjorde efter var att bestämma sig för att jag ska fan visa vad de gick miste om. Han tränade hårdare än alla andra och fortsatte tro på sig själv. Resten är historia. Jag är helt övertygad om att ifall han inte blivit ratad från skollaget så hade han inte blivit den han blev. Han kanske ändå hade spelat i NBA men inte varit så pass framgångsrik tror jag.
untitled-design-3

Listan kan göras hur lång som helst, där man ser att de personliga motgångarna varit många men samtidigt utvecklat en karaktär som omvandlats till något positivt. Dessa individer är självklart duktiga, men ifall de inte klarat motgångarna så pass bra hade vi inte läst om dem.

Som företagare vet jag att man misslyckas ofta mer än vad man egentligen lyckas, men alla dessa misslyckande är en förutsättning för att man senare ska kunna lyckas.

Ett annat talande exempel jag gillar är när de frågade Thomas Edison [En av de människor som har kommit med flest uppfinningar] som uppfann glödlampan efter drygt 6000 försök.
Han fick frågan:
-Hur känns det att du misslyckats över 6000 gånger??
Då svarar Edison:
– Jag har inte misslyckats 6000 gånger, utan jag har hittat 6000 nya sätt på hur man INTE gör en glödlampa! BOOOOM
Ha det i åtanke nästa gång du misslyckas med något!

 

Letar du efter någon som på ett inspirerande vis kan föreläsa om detta ämne? Kontakta mig för prisförfrågan här.

 

1 Comment
"Logic will take you from a to b but imagination will take you everywhere" Albert Einstein